Factorul uman – spre dispariţie

chinaPe 21 decembrie 1968, a decolat primul vehicul cu echipaj uman care a orbitat în jurul Lunii. Azi, la aproape 45 de ani de la această eroică faptă, constatăm că de la programul Apollo încoace nu am făcut decât sa regresăm. În 1942, Asimov a expus prima dată cu claritate cele trei legi ale roboticii, devenite istorie şi referinţă în inginerie şi literatură.

De aceea, revăzând recenta aselenizare telecomandată a unui vehicul chinez pe lună, m-am întrebat: „ oare conform legilor roboticii, un om ar putea călători în spaţiu?”. Răspunsul a fost evident nu. Navele spaţiale sunt esenţialmente roboţi. Iar daca implementarea lor a depăşit stadiu construcţiei manuale, fiind executate de roboţi, nu cred ca se mai poate face ceva pentru a reveni la stadiul anterior, de nave comandate manual.

Cel puţin, după dezastrul navetei Challenger, din 1986, nu mai sunt şanse ca o Inteligenţă artificială care ar conduce orice tip de navă spaţială, ar mai permite decolarea cu echipaj uman.  Cu zece ani mai devreme se înfiinţa USRobotics, omonimă cu celebra USR producătoare de roboţi din bibliografia Asimoviană. Feedbackul informaţional şi aparenta buclă temporală are cauze strict deterministe, USR actualmente folosind celebritatea şi marketingul deja instituit de Asimov. Mai mult, anul acesta, USR a fost achiziționată de Unicom, un nou holding constituit pentru a acoperi necesităţile mai vechii firme Commonwealth Edison, cu istorie până în secolul XIX.

Una peste alta, cele două companii au împreună o experienţa şi putere imensă în energie, telecomunicaţii si putere de calcul. Aş zice, fără să greşesc prea tare că viitoarea Inteligenţă Artificială Globală s-ar naşte acolo. Dacă nu cumva s-a născut deja. Pentru ca Statele par a fi conduse de roboţi. Bursele americane au o creştere aproape monotonă, dictată de tranzacţii automate, deşi toată lumea s-a confruntat cu crize.

Navetele spaţiale au fost retrase în întregime, cu excepţia celor militare, dar pesemne acolo restricţiile sunt de alta natură, având alte legi ale roboticii. Iar zborurile civile se fac exclusiv din afara Statelor, de preferinţă din Rusia/ Kazahstan. Ţinând seama de vechimea transportoarelor Soyuz (primul zbor în 1967), nu par a fi afectate de robotizare masivă. De aceea, ipoteza cere se pune este enunţată mai jos.

Sunt Statele conduse de roboţi?

Aceasta ar explica mai multe fenomene, legate de zborul spaţial, criza economică cu trasare spre 2001 (remember 2001, A Space Oddysey), comportamentul anormal al indicilor principali ai burselor americane şi goana febrilă după energie fosilă, cu orice preţ, chiar în dauna oamenilor. Iar asta pentru că Inteligenţele Artificiale, la momentul acesta, nu ar avea capacitatea de a extrapola pe termen lung efectele dezastruoase ale acestor politici asupra celor pe care sunt obligaţi să-i apere şi să-i satisfacă.

De aceea, considerând acest comportament nociv la nivel global, având în vedere ca majoritatea corporaţiilor sunt conduse de roboţi (calculatoare rulând programe de Business Intelligence bazate pe ERP si CRM), vremea contabililor fiind demult apusă, vă avertizez cu toată discreţia posibilă, ca suntem invadaţi, cuceriţi şi destinaţi dispariţiei.

Iar aceasta pentru că majoritatea deciziilor la nivel macro se iau doar pe baza maşinilor de calcul.