Invitaţie la primul Festival Science & Fiction, Râşnov

Sigla-SFF-copy (1) Primăria Raşnov împreună cu Asociaţia Mioritics organizează în perioada 18 – 21 iulie 2013 prima ediţie a Festivalului Science & Fiction, un eveniment ce se doreşte a deveni unul de tradiţie pentru oraşul care în ultimii ani a devenit o marcă inedită şi spectaculoasă în oferta culturală şi turistică naţională (cu un număr de peste 200.000 vizitatori pe an). Beneficiind de o infrastructură adecvată şi de o echipă foarte profesionistă, alte trei evenimente au fost iniţiate aici şi au devenit deja celebre pe plan naţional: Festivalul de Film Istoric (ediţia a 5-a, www.ffir.ro), Festivalul de Reconstituire Istorica (ediţia a 4-a, www.frir.ro) şi Festivalul Mystery & Thriller (ediţia a 3-a, www.crimefest.ro).
În acest context vă invităm la această primă ediţie în calitate de participanţi şi parteneri. Organizatorii vor pune la dispoziţia participantilor spaţiile necesare pentru ateliere, discuţii, lecturi şi proiecţii de filme, licenţele pentru proiecţia filmelor şi asistenţă în identificarea celor mai bune oferte de cazare şi masă la pensiunile din Rasnov. Taxa de participare este de 40 de lei de persoană.
Program:
17.07.2013 – Sosirea primilor participanţi
18.07.2013 – Ziua literaturii
19.07.2013 – Ziua artelor plastice
20.07.2013 – Ziua științelor
21.07.2013 – Închiderea festivalului, sesiuni foto, vizitarea orașului.
Vă aşteptăm
rosenau (1)
Ar mai fi destule de spus pe tema acestui festival, dar probabil marea majoritate a lucrurilor esenţiale le puteţi afla chiar pe site-ul festivalului, anunţat mai sus. Ce doresc să adaug este că organizatorii au fost foarte deschişi la o idee scăpată în şoaptă, fără prea multe şanse de a fi receptată.
Baza de realizare a acestui festival este de fapt comunitatea râşnoveană, deschisă în perspectivă istorică atât tradiţiilor cât şi noutăţilor. Rămâne deci iubitorilor de SF să dea replica demonstrând că există o comunitate preocupată de cultură şi de impactul prezentului asupra viitorului.
Ce alăturare mai potrivită decât Festivalul de film istoric  şi Festivalul Science & Fiction? Acea comunitate SF de care vorbeam nu de mult, are şansa să se închege, lăsând la o parte diferenţele personale şi aducând la lumină ceea ce ne uneşte, admiraţia pentru idei, literatură şi creaţie artistică.
Un argument în plus, lăsat în subtext de către organizatori, este acela ca tarifele de cazare şi de ospeţie din Râşnov – de obicei modice – sunt semnificativ reduse pe perioada festivalului, pentru participanţi. Aveţi astfel şansa de a îmbina plăcutul cu şi mai plăcutul, având la dispoziţie oportunitatea unei vacanţe la munte, cu filme SF, activităţi SF şi mulţi,mulţi prieteni în preajmă.
Eugen Lenghel