Sclavie modernă şi diversiuni canine

moise--proiectProblema: De ce un proiect superficial si vădit răuvoitor, fără aviz de la Justiție si de la Mediu a fost aprobat de Guvern? Nu cumva exact aceea era viziunea miniștrilor decidenți si exact asta au vrut pentru noi? E de necrezut ca la nivel de Guvern să se joace leapşa cu Parlamentul. Asta a declarat de fapt primul ministru, nu-i aşa? Cum ca se joacă…
Hipsteria salvează România: socialist-comuniștii ce se vor capitalişti preferă să dea un lustru academic acuzelor îndreptate împotriva unei burghezo-moşierimi pe care n-o poate identifica decât prin “biciclete vintage” in loc de “biciclete vechi cumpărate din sferturi de salariu” sau “ochelari cu rame groase” în loc de ochelari moşteniţi de la tataie, pentru că n-avem bani de rame de aur. Iar bărbile inexplicabile sunt aluzie la bizoni şi zimbrii carpatini, prin care se încearcă asocierea cu “bizonii străzilor” – cei cu maşini luxoase, chestie cu care mulțimea din stradă nu prea are de-a face. Pentru că cei care comentează astfel au ochelari cu rama de aur in loc de bicicleta si se plimba intre Dorobanți şi Voluntari cu caleşti bizonice. E la moda termenul de hipster. Daca era acum câtiva ani, toi eram manelişti. Ziariştii de fapt nu ştiu cum sa insulte mai cu spor, așa ca folosesc insulta la modă. Sub pretextul că îşi reconsideră poziţia mai dau cu bățul în baltă de câteva ori. Au îmbătrânit şi cei de la Kamikaze.
Problema căţeilor? Căinii! Cea mai mare ameninţare pentru populația umană nu este populația canina in sine, cât dejecţiile acesteia din urmă. Pentru Bucureşti asta înseamnă cel puțin 4 tone de praf insalubru datorat numai câinilor, in fiecare an. Bineînțeles il percepem doar sezonier. Te întrebi de unde vin alergiile, astmul, tot felul de boli stranii? De la praf. De câine. Curăță cineva străzile? Le spală zilnic? Îşi face cineva curat în faţă casei? Dar câinii se înmulţesc mai mult ca urmare a abandonului masiv… Ajungem la concluzia ca omul îşi vrea singur răul. Problema se pune greşit. Bineînțeles că trebuie să apărăm viaţa sub toate formele ei. Dar să apărăm o altă specie în detrimentul propriei specii este contrar instinctelor de supravieţuire, mai ales că viaţa în ansamblul ei nu este ameninţată.
Câtă vreme Guvernul României și Deputații au grijă întâi de corporații și pe urmă de locuitori, întâi de câini și pe urmă de locuitori, întâi de funcționari și pe urma de contribuabili, treburile or să meargă prost. Și toate treburile care merg prost au aceeași cauză.
În fine, o paralelă amară între un genocid istoric şi altul proiectat: Diferența între Roșia Montana și Auschwitz este că la Roșia Montana întâi se scoate aurul și pe urmă sunt otrăviți oamenii. Totul în folosul muncii.