Detectiv OnLine

Am văzut de curând în Revista Galileo cum că scriitorsf.com a scos capul la lumină. Aşa, de desprimăvărare. Un sit aparent obişnuit, care nu diferă prea mult ca scop şi misie de AtelierKult, drept pentru care ne-am pus întrebarea, de ce unul nou?

Pentru că vrem să fie al nostru, ar putea spune A.Zorilă, cel care a înregistrat domeniul. Ce mai spune site-ul la prima vedere?

 

“ScriitorSF.com este un atelier literar, care se adresează scriitorilor (amatori sau profesioniști) de literatură SF și fantasy. Este o comunitate închisă, accesibilă doar utilizatorilor înregistrați.”

 

Nu vom insista asupra nevoii de “discretizare” şi “închidere” a comunităţii, idee veche, anunţând a priori puteri “discreţionare” ale “conducerii”. Nu vom atrage atenţia asupra excesului de anonimizare a datelor disponibile pe site.

 

Evidenţiem doar că definiţia de mai sus e inconsecventă şi a fost probabil schimbată în ultimul moment, pentru că în subtitlul –  element grafic, acelaşi sit propune nici mai mult nici mai puţin decât: “comunitatea viitorilor scriitori de literatură fantastică şi de anticipaţie”. Alăturare de cuvinte care ne trimite direct în epoca de glorie pre-nouăzecistă. Dixit.

 

Deci, gânduri din epoca de “glorie”, de la Timişoara, găzduite destul de scump, în Anglia, pentru scriitorii care se încumetă să o ia “discreţionar” pe cocoaşă.