Competiţii şi Concursuri

Ca de obicei când e vorba de cine a fost primul, care din ei a avut măreaţa idee, spiritele se încing. Argumente mai proaspete sau mai tocite se scot la bătaie şi se dezgroapă referinţele istorice.

Am observat cu uimire – subliniată de reacţia mea recentă – susţinerea inegală şi paradoxală a primului fanzin SF din România, culminată azi cu apariţia unui articol care susţine că al doilea e de fapt primul, versiune aparent acceptată chiar de către cei care ar fi trebuit să apere absoluta premieră a Solaris-ului. Dar pesemne noţiunea de „tipar” / „tipărit” are înţelesuri diferite în funcţie de cine o citeşte.

Nu mi-aş face mari griji, pentru ca adevărul istoric rămâne, iar evenimente precum dispariţia bibliotecii din Alexandria nu mai pot influenţa catastrofal nici istoria fandomului dintr-o ţară mică precum România. Poate numai stingerea luminii şi dispariţia subită a internetului ar mai realiza câte ceva. Dar aceasta e o alta poveste, pe care am văzut-o destul de creativ evocată în noul serial „Revolution”.

Despre evoluţii şi revoluţii, voi reveni pe larg altă dată, deocamdată vreau doar să vă supun atenţiei un zvon interesant. Pentru toţi cei pasionaţi de scris F&SF: se pregăteşte un nou concurs. Din câte ştiu ar trebui să înceapă destul de repede, astfel că ar fi timpul să vă lustruiţi clapele, să scrieţi sau să corectaţi poveştile.

Staţi pe poziţii! Când apar datele concrete, vă promit că anunţul va fi şi aici, dacă nu mai devreme, măcar odată cu anunţul organizatorului! Ceea ce tot e ceva 😉