Fictiuni.ro #01 a ieşit în public

000-FICTIUNI1_cover-by-ionut_banutaLuna trecută vorbeam despre o nouă revistă. Acum pot să vă ofer “Fictiuni.ro”, prima ediţie, apărută pe 15 octombrie 2013.

E suficient să citiţi editorialul, ca să vedeţi despre ce va fi vorba în toată povestea şi sa urmăriţi restul articolelor. Sper să vă placă şi textele incluse să va convingă în ce priveşte valoarea literară şi imaginativă. Nu este doar un exerciţiu steril, o demonstraţie a unui “facem ce vrem, pentru că se poate” ci este o revistă necesară.
Avem nevoie de cât mai multe impulsuri pentru a reporni apetitul pentru citit şi cultură al tinerelor generaţii, al exerciţiului pentru scris şi de ce nu, pentru descoperirea unor talente ascunse. Eforturile dedicate culturii nu sunt niciodată îndeajuns de mari.

Vă recomand în egală măsură toate scrierile prezente în revistă fiind alese şi oferite de oameni de valoare. Iar în ce priveşte ediţiile viitoare, vă vom surprinde de fiecare dată cu ceva nou.

Amintesc totuşi primul concurs lansat de revistă. În ciuda dificultăţilor legate de lansare, de acoperirea costurilor, de găsirea unor sponsori chiar şi pentru un “mic” concurs cu premii, vrem să răsplătim fidelitatea atât a cititorilor cât şi a colaboratorilor noştri. Departe de spiritul mercantil şi de imaginea unei gloate amorfe sugerate de competitorii noştri, vrem ca aceste recunoaşteri să fie văzute în adevărata lor lumină, de simboluri modeste în schimbul unor valori spirituale semnificativ mai importante.

Vă invit încă odată să citiţi revista Ficţiuni.ro, o revistă dedicată valorilor în literatură şi arte vizuale.