Sâmbătă, la Final Frontier 2013

FF-250 (1)Final Frontier s-a încheiat. Pentru cei nerăbdători și pentru mine (ca să nu pierd prea mult din cauza uitării) voi începe devoalările într-un prim episod.

După cum vă așteptați, a fost frig și vreme destul de închisă. Deși eu prognozasem vreme și mai urâtă, probabil sub influența prozelor din ultimul număr al Gazetei SF, sâmbătă a fost o zi surprinzător de însorită. Programul de Final Frontier începuse pentru mine de vineri, la întâlnirea informală cu partea nordică a colectivului redacțional și sub impresia unei seri ploioase și a unui meci Ungaria – România, început destul de neplăcut, am revenit a două zi într-un spațiu pe care-l știam oarecum dezordonat, plin de fum gros de țigări și scaune înghesuite la margine de sală.

Cărțile umpluseră cu preponderență spațiul, mult mai colorate și mai atrăgătoare decât în anii trecuți. Editura Trei m-a atras prin coperțile deosebite, texturate, o impresie regăsită după experiența librăriilor vestice. Nemira cu hardcovere impresionante și colecția Dune luând efectiv ochii. Iar Art-Paladin-ul cu Ray Bradbury jucându-și încă o dată cartea cu Fahrenheit 451. Cam pe aici m-am oprit eu, în afară de Harap Alb și standul de neobositului anticar Lucian.

[mai mult aici]