Calculatoare fierbinți? Avem soluții!

supercoolDeși vara este pe sfârșite, temperaturile mari încă nu ne dau pace. Foarte probabil ca ele să continue și în septembrie, deși sper să fie ceva mai răcoare. Soarele puternic, plin de pete, aflat la maximum de activitate, combinat cu praful și poluarea Bucureștiului afectează mai mult decât sănătatea proprie, influențând și buna funcționare a calculatoarelor.

Majoritatea calculatoarelor din jurul nostru se bazează pe răcire activă cu aer, foarte puține cu fluid sau alt agent. Dar, caracteristica unică ce se regăsește în toate, radiatorul termic, are nevoie de îngrijire. Încet, încet pe radiatoarele din interiorul calculatorului se acumulează praf, împiedicând transferul termic pentru care a fost proiectat. Chiar și după o curățare corectă, la fiecare șase luni depozitele de praf se refac, ducând la supraîncălzirea procesoarelor, cu efect dramatic asupra procesoarelor grafice în special.

Există soluții, cele mai avantajoase fiind bineînțeles cele care previn defectele. Vă putem oferi întreținerea periodică a sistemelor de calcul și a perifericelor (imprimante, multifuncționale, routere) și dacă e cazul depanarea celor afectate iremediabil de supraîncălzire: depanarea plăcilor de bază sau a plăcilor grafice, pentru calculatoare și laptopuri. Nu trebuie să scăpați din vedere tabletele sau telefoanele smart, acestea fiind tot sisteme de calcul dar împachetate compact.

Experiența personală în domeniul calculatoarelor depășește două decenii, fără întrerupere, timp în care nenumărate calculatoare mi-au trecut prin mâini, fiind depanate cu succes, de la vechile dulapuri în săli frigorifice, până la cele mai noi tablete sau telefoane smart.

De aceea, dacă auziți zgomote neobișnuite din interiorul calculatorului, ventilatoarele  încearcă să imite turbina de avion, tastatura laptopului este sensibil mai caldă sau pur și simplu sistemul se repornește singur dacă-l puneți la lucru, sunați-mă sau folosiți formularul de contact pentru a programa o vizită. Doctorul de calculatoare va avea grijă de toate.

Dacă mai ofer și alte sericii de IT & C (tehnologia informației și a comunicațiilor)? Bineînțeles! De la depanare de calculatoare, laptopuri și altele, până la recuperări de date, detectarea accesului neautorizat, proiectare și programare aplicații software, design de situri web, consultanță în achiziția de echipamente și integrarea lor în rețele. Dar despre fiecare în parte în alte articole.

Până atunci, nu ezitați! Aveți o problemă de IT & C, contactați-mă! Cu siguranță am o soluție care vă va satisface cerințele!

Cray Supercomputer
Cray Supercomputer