Concursul de roman Tracus Arte – Gazeta SF 2013

Sigla-TracusConcursul de roman lansat împreună de Gazeta SF cu Editura Tracus Arte s-a încheiat. Deși au fost unele incidente tehnice, totuși finalizarea și chiar finalitatea concursului nu au fost puse sub semnul întrebării. Deși unele voci așa ar fi sugerat, dar lăsăm aceasta pe seama mentalităților care nu percep fair-play-ul ca pe un principiu de însușit ci mai mult ca pe o unealtă ușor de folosit împotriva celorlalți.

Din acest motiv, m-am gândit mult unde anume să anunț rezultatele concursului de roman. Deocamdată voi face doar atât, să vă anunț câștigătorii pe acest blog,  iar cine va binevoi să preia știrea va avea obligația de a anunța explicit sursa.

Deci, cu surle și trâmbițe, cu trompeți ridicând flamurile spre bolți generoase, începem derularea genericului.
Concursul de roman organizat de Editura Tracus Arte, cu sprijinul Gazetei SF, al cărei redactor am fost până în toamna anului de grație 2013, a beneficiat de participarea a patru manuscrise pe care le enumerăm:

1. Motto:
                ”Dovada cea mai evidentă”
Titlu:     Das Mioritza Reich
Autor:   Victor Ionel  Cilincă
 
2. Motto:
                ’’Nimic nu e nou sub soare’’ Oare!?
Titlu:     Raza de intuneric
Autor:   Daniel Barbu
 
3. Motto:
                ”Ei bine, spuse Leul cel Laş, răsuflând uşurat, mă bucur, cred că e neplăcut să nu mai fii viu. Creaturile acelea m-au  speriat aşa de rău, că inima mea încă mai bate tare”
L. Frank Baum, The Marvelous Land of Oz

Titlu:     Ozz
Autor:   Stefana Czeller
 
4. Motto:
                Informaţiile greşite sunt mai periculoase decât neştiinţa pură. De ce? Fiindcă sunt ideale în a te convinge că ştii ceva iar asta îţi ucide   reflexul natural pe care-l avem cu toţii: setea de cunoaştere.
Titlu:     Cronicile păianjenului
Autor:   Alexandru Neagu
 
Surpriza concursului a fost că din numai patru manuscrise au fost desemnate câștigătoare două dintre ele, fată de numai unul așa cum fusese stabilit inițial. Aceasta demonstrează atât calitatea prozelor cât și motivația autorilor în acest demers. Mai mult conform domnului Cosmin Perța, director al Editurii Tracus Arte, cele două manuscrise rămase lângă podium pot face și ele subiectul unei discuții editoriale în măsura în care se pot face unele ajustări necesare. Putem afirma că avem vești bune pentru toți participanții la concurs.

În final, cei doi autori câștigători sunt:

Ștefana Czeller cu romanul “Ozz”

și

Victor Ionel Cilincă cu “Das Mioritza Reich”

Apariția celor două titluri la editia din această toamnă a Gaudeamus este foarte probabilă, de aceea autorii sunt rugați să-și țină telefoanele deschise!

PS. Dacă aveți în plan să scrieți, bine faceți. Poate puneți ceva deoparte pentru o nouă apariție editorială. Aștept semnale și de la voi.

Pe curând, cu mai multe vești.