Proiecte de viitor

Am primit azi unele întrebări legate de proiectele pe care le-am promovat / iniţiat până acum. Aş dori să răspund clar tuturor, pe această temă. Fiţi optimişti, nu am renunţat la proiecte. Am investit destul (mai mult pasiune decât resurse financiare) şi cred că sunt în continuare fezabile.

Aş începe detalierea cu concursul e-Text iniţiat pe srsff.ro. Ajuns la ultima ediţie lunară, deja cu un text în concurs, el se va încheia fără ajutorul meu, dar cu sprijinul consecvent al lui Mircea Coman, care va urmări şi în această ultimă lună candidaţii, probabil oferindu-ne după bunul său obicei şi o sinteză a întregului ciclu competiţional. Îi mulţumesc pentru colaborarea deosebită şi admirabila dedicaţie cu care ne-a susţinut de-a lungul anului. Concursul probabil va continua, dacă nu pe sit-ul revistei bucureştene, pe alt sit, în exclusivitate sau nu, e mai puţin important.

Probabil voi continua să susţin publicistic tinerii autori aflaţi la începutul carierei, dar într-un mod mai specializat. Pentru cei interesaţi să-mi trimită texte pentru un concurs ulterior sau pentru publicare, îi aştept cu maximă deschidere, pe mailul personal, facebook, google, yahoo sau pagina de contact a acestui blog. În cel mai rău caz, veţi primi sfaturi şi evaluări în vederea publicării, împreuna cu un contact real.

2014 – Euroconference. Proiectul este în continuare în vigoare. De la bun început SRSFF s-a declarat împotriva bidului pentru Eurocon 2014, proiectul fiind asumat personal, fiind stabilite în prealabil locaţii şi bugete, împreună cu partenerii organizatori. Atribuirea organizării Euroconference 2014 către România presupune că cel care a susţinut bid-ul (persoană sau organizaţie), îşi asumă moralmente organizarea acestui eveniment. La Eurocon 2012, fiind în disensiune cu organizaţia care ar fi trebuit să mă susţină, am participat în nume personal. Mai mult, membri ai respectivei organizaţii au votat împotriva României, ei considerând că votează împotriva mea. Dar s-a scris destul despre asta.

Deşi sună puţin melodramatic pentru unii, mă consider în continuare capabil de a conduce acest proiect pentru o bună finalizare. În definitiv, bugetul nu depăşeşte la o primă estimare suma de 20 de mii Euro În condiţiile în care am condus proiecte de peste 300 de mii. Mai mult, în funcţie de experienţa pe care o vom căpăta cu proiectul ce urmează a fi prezentat, cel din 2013, vom putea ajusta proiectul Euroconference.

2013 – Science & Fiction Festival. Numele este deja rezervat, pentru cei care vor să ştie despre seriozitatea proiectului. Prima ediţie a acestui festival va fi în iulie 2013, într-o localitate istorică din proximitatea cetăţii Braşovului, la Râşnov. Gândit iniţial ca eveniment suport pentru Euroconference, ideea a găsit foarte repede aderenţi, co-organizatori şi posibili sponsori, anunţând să fie un eveniment de amploare. Mai multe amănunte veţi primi la Gaudeaumus unde va fi anunţat oficial, în pregătire fiind şi site-ul dedicat festivalului.
Avantajele acestui festival? Localizarea în centrul ţării, dând posibilitatea tuturor de a participa cu costuri moderate. Costurile cu transportul sunt mult reduse. Cazarea pornind de la camping până la vile de lux, mâncarea ieftină. Obiective turistice, pădure, munte la îndemână. Săli de proiecţie, săli pentru conferinţe sau cursuri de creative writing oferite cu generozitate de primăria Râşnov. Şi multe alte surprize, incluzând întâlniri cu autorii, târg de carte şi multe altele.

Pentru toate aceste proiecte, sau cele pe care încă nu le-am expus, veţi avea în continuare informaţii pe acest blog precum şi indicaţii pentru a ajunge pe site-urile dedicate atunci când vor deveni prezentabile, începând cu luna noiembrie.

Pentru toate aceste proiecte, vă asigur că nu am parti-pris, nu exclud din start nici-un partener, chiar dacă s-ar numi el Helion sau ArcaSF.